dinsdag 1 december 2009

Yolanthe presenteert Songfestival

Yolanthe Cabau van Kasbergen praat volgend jaar het Nationaal Songfestival aan elkaar. De presentatrice legt dinsdag in het AD uit dat ze zich 'vereerd' voelt met de presentatieklus.
"Het Eurovisie Songfestival is het grootste muziekevenement ter wereld", zegt de voetbalvrouw in de krant.
Yolanthe neemt het stokje over van Jack van Gelder, die dit jaar de Nederlandse ronde van het liedjesfestijn presenteerde.

In februari werd duidelijk dat de Toppers met 'Shine' richting Moskou zouden gaan. De drie heren wisten de finale van het Eurovisie Songfestival niet te halen.


Opzet
Om een dergelijk fiasco dit jaar te voorkomen heeft de Tros een nieuwe opzet bedacht. Een aantal BN'ers wordt gevraagd met onbekend talent op de proppen te komen. Via een afvalrace op televisie wordt bepaald welke nieuwkomer Nederland mag vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar plaatsvindt in Oslo.

Om er zeker van de zijn dat er een goed nummer komt heeft de Tros componist en smurfenliefhebber Pierre Kartner gevraagd een Nederlandstalige meezinger te schrijven.


Frans Bauer
Welke BN'ers op zoek gaan naar een Songfestivaldeelnemer wil de Tros nog niet bekendmaken. Maandag kwam De Telegraaf op de proppen met namen als Frans Bauer, Marianne Weber en René Froger, maar de Tros wil daar nog niets over kwijt.

© Novum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten