maandag 26 oktober 2009

Paranormale kinderen gezocht

SBS 6 komt met een nieuw tv-format waarin paranormale kinderen centraal staan. Kinderen hebben vaker paranormale ervaringen dan volwassenen. Vaak is het voor henzelf en hun directe omgeving lastig om deze onverklaarbare gebeurtenissen een plek te geven. Het programma speelt in op deze hulpvraag. Liesbeth van Dijk, finalist uit de eerste reeks van het programma Het Zesde Zintuig, begeleidt de kinderen en hun ouders bij het omgaan met deze bijzondere gave. Het programma is binnenkort bij SBS 6 te zien.

De toegenomen aandacht voor paranormale gaven in de samenleving is ook in het televisieaanbod terug te zien, maar nooit eerder was er aandacht voor de groep die hier het meest voor open staat: kinderen. Er wordt door ervaringsdeskundigen zelfs beweerd dat ieder kind voor het zesde jaar een paranormale ervaring heeft, maar dat ons allemaal geleerd wordt om dit te onderdrukken.

Liesbeth van Dijk ontmoet in haar praktijk regelmatig kinderen die over bijzondere gaven beschikken en dingen kunnen die voor de buitenwereld voor onmogelijk worden gehouden. Ze praten met overledenen en dieren en hebben denkbeeldige vriendjes. Vaak is het zowel voor het kind als de directe omgeving lastig om hier mee om te gaan. SBS 6 springt met een nieuw programma in op de hulpvraag van deze kinderen en hun ouders. In het programma vertellen de kinderen hun bijzondere verhaal en ontdekken zij met hulp van Liesbeth wat er allemaal mogelijk is met hun gave.

Ook Liesbeth had als kind al paranormale ervaringen, maar vond dit meer een last dan een lust. “Het thema gaat mij ontzettend aan het hart. Als kind voelde ik mij vaak eenzaam en onbegrepen met mijn gaven. Ik zie dat bij veel kinderen in mijn praktijk terug. Ook voor de omgeving is het vaak lastig om hiermee om te gaan. Ik ben blij dat ik hier door dit televisieprogramma op in kan spelen en kinderen en hun ouders kan helpen. Ik heb er ontzettend veel zin in en weet zeker dat we de mensen zullen verbazen en verwonderen met dit televisieprogramma.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het programma door een email te sturen naar paranormalekinderen@masmedia.tv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten